10 super gezonde soorten thee voor lichaam & geest

10 super gezonde theesoorten voor lichaam & geest

Gezonde theesoorten zijn mega goed voor lichaam & geest. Het drinken van thee en kruidenthee is super gezond! Maar welke thee doet eigenlijk wat voor lichaam & geest? Zie hier 10 super gezonde soorten thee voor lichaam & geest! Voor het gewenste effect kan je het beste 2 à 3 kopjes per dag drinken. Sommige thee kan je zelfs de hele dag door drinken.

1. Groene thee

In groene thee zitten heel veel antioxidanten. De grote hoeveelheid antioxidanten en catechinen in groene thee zijn goed  tegen hart- en vaatziekten, diabetes en hersenziekten. Ook is groene thee fantastisch voor je huid en je geheugen, vermindert het stress en helpt het bij het afvallen.

Voor het gewenste effect kan je het beste 2 à 3 kopjes per dag drinken. Van groene thee krijgen je lichaam en geest een boost. Drink de thee dus overdag als je energie nodig hebt.

Het drinken van groene thee is door de antioxidanten super goed voor je huid. Wil je rimpels en huidveroudering tegen gaan? Zonder gekke crèmes of botox? Drink groene thee en gebruik dagelijks een Gua Sha om je huid te masseren. Gua Sha wordt gebruikt om je gezicht en hals te masseren wat heel goed is voor de doorbloeding van het gezicht. Het drinken van groene thee en het regelmatig gebruiken van de Gua Sha, vermindert aanzienlijk rimpels! Probeer het eens! Voor meer gezichtsmassage producten: check The Home Spa Project.

✔ Goed voor je hart
✔ Goed voor je suikerspiegel
✔ Goed voor je hersenen
✔ Super goed voor je huid
✔ Helpt bij afvallen

2. Kamillethee

Kamille thee is goed tegen stress en zorgt voor een goede nachtrust. 
Het drinken van kamille thee is goed voor je huid, voor je maag en darmen, werkt tegen maagzuur, constipatie en diarree. Kamille thee is een spierontspanner en werkt goed tegen nervositeit en is super goed voor een heerlijke nachtrust.
Zware nachte gehad? Laat twee zakjes kamille thee afkoelen en leg ze onder je ogen. Je wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Voor het gewenste effect kan je het beste 2 à 3 kopjes per dag drinken. Van kamille thee ontspannen je lichaam en geest. Je kan kamille thee dus het beste drinken als je wilt ontspannen of vlak voordat je gaat slapen.
Lees hier over nog meer voordelen van het drinken van kamille thee als je zen wilt worden.

✔ Voor een heerlijke nachtrust
✔ Ontspant de spieren
✔ Goed voor je maag en darmen
✔ Vermindert stress
✔ Goed voor je huid

3. Gember thee

Kruidenmelanges zoals Chai bestaan uit een specerijen melange van krachtige kruiden onder andere gember.
Deze combinatie van krachtige specerijen heeft een positief en opladend effect op lichaam en geest. Gember is goed voor je spijsvertering, goed voor je luchtwegen, reguleert de bloeddruk en werkt stress-verlagend. Last van migraine of ben je zwanger en heb je last van ochtendmisselijkheid? Gember thee werkt goed tegen hoofdpijn en kalmeert je maag. Ook bij verkoudheid en griep werkt gember super goed bij herstel van deze symptomen.

Voor het gewenste effect kan je het beste 2 à 3 kopjes per dag drinken. Chai thee met gember werkt positief opladend voor lichaam en geest. Drink de thee dus overdag als je energie nodig hebt of na een maaltijd, chai thee en gember thee werken goed op de spijsvertering.

✔ Positief opladend effect op lichaam een geest
✔ Goed voor je spijsvertering
✔ Goed voor je luchtwegen
✔ Reguleert de bloeddruk
✔ Werkt stressverlagend
✔ Goed tegen hoofdpijn
✔ Kalmeert de maag
✔ Werkt goed tegen verkoudheid en griep

”Voor het gewenste effect kan je het beste 2 à 3 kopjes per dag drinken. Sommige thee kan je zelfs de hele dag door drinken!”

4. Eucalyptus thee

Thee van Eucalyptus is een frisse en verzachtende kruidenmelange die helpt vrij te ademenen. Pranayama Eucalyptus Thee werkt slijmoplossend en verzachtend.
Deze combinatie van krachtige kruiden heeft een positief en opladend effect op lichaam en geest, is goed voor je luchtwegen en helpt om vrij te ademenen.

De Pranayama eucalyptus thee is ideaal te drinken vòòr een yoga of ademhalingsoefening. De Pranayama eucalyptus thee kan je natuurlijk ook drinken als je een griepje of verkoudheid hebt. De thee helpt je direct vrij te ademen.

✔ Helpt vrij te ademenen
✔ Goed voor je luchtwegen
✔ Werkt slijmoplossend en verzachtend
✔ Positief opladend effect op lichaam een geest
✔ Tegen griep of verkoudheid

5. Brandnetel thee

Brandnetelthee is een natuurlijke vochtafdrijver. Deze thee reinigt en werkt erg goed als je wilt ontgiften of detoxen. Brandnetel thee is heel goed tegen acne en eczeem. Ook is het een goede vochtafdrijver.

Je kan brandnetelthee het beste drinken als je wilt afvallen, veel vocht vast houdt of je lichaam wilt ontgiften. Je kan brandnetel thee ook heel makkelijk zelf maken met brandnetels uit de tuin. Je kook deze in water en laat ze dan minimaal 24 uur tot 48 uur trekken. Ook kan je lekkere brandnetel thee zetten van gedroogde brandnetel blaadjes.

Voor het gewenste effect kan je het beste 2 à 3 kopjes per dag drinken. Brandnetel thee werkt ontgiftend en is ideaal om te drinken tijdens een detox of als je veel vocht vast houdt.

✔ Helpt vocht af te drijven
✔ Helpt ontgiften
✔ Goed tegen acne en eczeem
✔ Goed tegen psoriasis
✔ Helpt bij afvallen

Gezonde theesoorten en kruidenthee
Gezonde theesoorten en kruidenthee

6. Zoethout thee

Zoethout is goed voor de luchtwegen en werkt ook erg goed als je last hebt van een zere keel of veel slijm. In de Chai | Milde Chai zit veel zoethout.
Lees hier de voordelen van het drinken van Chai Thee.

Het krachtige effect van zoethout werkt verzachtend voor de keel, is goed voor je luchtwegen en helpt vrijwel direct om vrij te ademenen.
Let op: Als je zwanger bent kan je beter geen thee drinken waar zouthout in zit.

Voor het gewenste effect kan je het beste 1 à 2 kopjes per dag drinken. Zoethout werkt super goed tegen keelpijn en is ideaal om te drinken bij keelpijn, griep of een verkoudheid.

✔ Helpt direct tegen keelpijn
✔ Helpt om vrij te ademenen
✔ Slijmoplossend
✔ Werkt goed tegen verkoudheid

7. Rooibos

Rooibos en Honingbos kan de hele dag door drinken. Er zit geen theïne of cafeïne in de thee.   Deze theïne-vrije thee werkt ontspannend en werkt slaap opwekkend. Ook als je last hebt van onrustige gevoelens, een hoge bloeddruk of hartkloppingen, kan het drinken van een kopje Honingbos deze verschijnselen tegen gaan. Ook is het goed tegen een te hoog cholesterol. Dus kudos voor deze thee!

Honingbos bevat Pinitol, een gemodificeerd suiker. Pinitol is bloedsuiker – verlagend en werkt goed tegen een kriebelige keel en hoesten. Honingbos wordt als een natuurlijk medicijn gezien. De thee bevat ook veel antioxidanten, dit is goed voor het houden van een gezond hart.

Voor het gewenste resultaat kan je het beste 2 à 3 koppen Honingbos per dag drinken. Deze thee kan je de hele dag door drinken!

✔ Werkt ontspannend
✔ Goed voor het hart
✔ Voor een goede nachtrust
✔ Bloeddrukverlagend
✔ Tegen hartkloppingen
✔ Tegen suikerziekte
✔ Tegen verkoudheid

8. Groene kruidenmelange

Groene thee kan ook vaak gemixt zijn met verschillende kruiden. Wat een goede kruidenmelange is om stress tegen te gaan is: Valeriaan, lavendel en kamille. Dit zijn rustgevende kruiden die je lichaam en geest helpen ontspannen. Ook is St. janskruid een fijn kruid tegen een dipje.
St.janskruid is een natuurlijk geneesmiddel maar ook erg krachtig. Het werkt als natuurlijk anti -depressivum.*
Je kan Onthaast thee het beste drinken als je je gespannen of gestresst voelt. Door de rustgevende kruiden wordt je lichaam en geest ontspannen. Door de groene thee krijg je nog een kleine boost zodat je niet slaperig wordt. Dit is ideaal voor momenten als je ontspannen verder wilt gaan met je werkzaamheden. 

De groene kruiden melange werkt rustgevend en geeft tegelijkertijd je lichaam een prettige boost. Voor het gewenste resultaat kan je het beste 2 à 3 koppen Onthaast thee per dag drinken

✔ Werkt ontspannend
✔ Geeft een gezonde, kleine boost
✔ Is goed voor het humeur
✔ Werkt goed tegen een kleine dip
✔ Goed voor je hart
✔ Goed voor je suikerspiegel
✔ Goed voor je hersenen
✔ Super goed voor je huid
✔ Helpt bij afvallen

9. Witte Thee

Witte thee bevat veel antioxidanten. Nog meer dan zwarte en groene thee!
Deze stoffen geven je immuunsysteem een mega boost!
Het drinken van witte pioen thee is goed voor je huid, voor je tanden, goed voor je botten en werkt goed als je wilt afvallen.

Voor het gewenste resultaat kan je het beste 2 à 3 koppen witte thee per dag drinken. In deze thee zit weinig cafeïne dus je kan je de hele dag door drinken!

✔ Goed voor je hart
✔ Goed voor je suikerspiegel
✔ Goed voor je hersenen
✔ Super goed voor je huid
✔ Helpt bij afvallen

10. Zwarte thee

Zwarte thee bevat veel antioxidanten. Deze stoffen beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen die je ziek maken. Daarnaast is zwarte thee rijk aan vitaminen B1, B2, B3 en B5, C en E. Deze vitaminen bevorderen de werking van je zenuwstelsel en je spijsverteringssysteem en versterken je weerstand.

Zwarte thee werkt zeer bloeddruk verlagend.

Voor het gewenste resultaat kan je het beste 1 à 2 koppen zwarte thee per dag drinken. Lichaam en geest krijgen een boost van deze thee. Wist je dat zwarte thee naast water, de meest gedronken drank is ter wereld?

✔ Goed voor het zenuwstelstel
✔ Goed voor het spijsverteringssysteem
✔ Versterkt je weerstand
✔ Werkt zeer bloeddruk verlagend

Kortom, het drinken van biologische, losse thee is super gezond en heeft een positieve werking op lichaam en geest. Lees hier een blog over alle voordelen van het drinken van biologische losse thee.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kunnen we je helpen?