Groene thee – 10 super gezonde voordelen

Groene thee – 10 super gezonde voordelen

Groene thee is mega gezond

Wist je dat thee na water de meest gedronken drank is ter wereld. Groene thee is lekker en gezond! Lees hier welke super gezonde effecten groene thee heeft op jouw lichaam en geest.

Je hebt echt geen botox meer nodig als jij dagelijks 2 à 3 koppen thee per dag drinkt. Groene thee zit vol met antioxidanten die goed zijn voor je huid, je cellen in je lijf en geven je een boost voor een gezond en lang leven.

Wil je afvallen? Groene thee werkt mega goed als je wilt afvallen. Het is een vochtafdrijvend.

Wat is groene thee?

Thee komt van de Camellia Sinensis plant. De bladeren van deze plant worden geplukt. Daarna worden deze gedroogd. Het soort oxidatie proces bepaalt wat voor een soort thee het wordt. Bij groene thee is er geen sprake van een oxidatie proces, daarom blijven de bladeren groen.

Groene thee goed voor lichaam en geest

In het Oosten gebruiken ze groene thee al eeuwen lang als natuurlijk medicijn. Groene thee is goed voor je hart, de spijsvertering en heelt wondjes. Ook helpt het bij afvallen en het ontgiften van je lichaam.

De krachtige voordelen van groene thee

Groene thee bevat heel veel antioxidanten en polyfenolen. Deze zorgen ervoor dat bepaalde producten die we eten gezond zijn. Polyfenolen zijn ontstekingsremmend en vechten tegen virussen en bacteriën. Groene thee is eigenlijk de meest pure en onbewerkte thee die er is van alle theesoorten.

Antioxidanten beschermen je tegen enge ziektes

Zoals we eerder beschreven zit groene thee zit vol met antioxidanten. In principe vechten antioxidanten tegen veroudering van je huid en bloedvaten. Ook vechten ze tegen enge ziektes, zoals kanker.
De grote hoeveelheid antioxidanten in groene thee is goed tegen enge ziektes, veroudering tegen te gaan en dragen bij aan je afweersysteem.

10 gezondheidsvoordelen van groene thee

Hier 10 super gezonde voordelen van het drinken van groene thee:

 • Goed voor je hart
  Als je regelmatig een paar kopjes groene thee per dag drinkt, verlaagt dit je cholesterol. Dit is super goed voor je hart!
 • Goed tegen stress en vermoeidheid
  Groene thee draagt bij aan een gezond lichaam en een heldere geest.
 • Minder kans op een beroerte
  Groene thee is super goed voor je hart en vaten dus het drinken van thee vermindert de kans op een beroerte.
 • Antibacteriële werking
  Groene thee heeft een antibacteriële werking dus kan bij dragen aan bijvoorbeeld: een goed gebit!
 • Goed voor je huid
  Je hebt geen botox nodig als je regelmatig groene thee drinkt. De antibacteriële werking vermindert infecties die huidaandoeningen als acne veroorzaken en de antioxidanten in de thee zorgen ervoor dat je huid minder snel veroudert. Wil je op een natuurlijke manier voor je huid zorgen? Drink groene thee van dlvrtea.nl en check The Home Spa Project voor fijne props voor een mooie huid. #geenbotoxnodig
 • Je blijft slim
  Groene thee is super goed voor je geheugen en hersenen en helpt ook tegen hersenziektes als Parkinson en Alzheimer.
 • Verlicht pijn
  Groene thee is ontstekingsremmend en verlicht pijn zoals bij de pijnlijke symptomen van de ziekte artritis.
 • Suikerspiegel blijft op peil
  Door het drinken van groene thee, blijft je suikerspiegel op peil. Dit voorkomt dat je bijvoorbeeld suikerziekte krijgt.
 • Helpt bij afvallen
  Het drinken van groene thee helpt bij afvallen. Dit komt doordat je metabolisme gestimuleerd wordt. Hierdoor verbrand je meer energie. En dat alleen met een kopje thee drinken!
 • Het is lekker!
  Lekker genieten van een heerlijk kopje groene thee. Dorstlessend, geef een boost en nu je op de hoogte bent van alle voordelen die hier boven zijn genoemd, kan je nog meer genieten van je theemoment!

Hoe kan ik groene thee het beste drinken?

Je kan het beste 4 à 5 koppen groene thee per dag drinken. Dit is voor het beste effect voor lichaam en geest. Doe dit tijdens je dag en probeer voor het slapen gaan te kiezen voor een thee die geen theïne bevat. Zodat dit je nachtrust niet verstoort. Lees op how-to-tea welke thee je nog meer kan drinken en meer leuke weetjes over thee!

Groene, losse, biologische thee heeft het sterkste effect. Deze thee is gemaakt van losse blaadjes en kan je zelf in een filter, thee-ei of biologisch afbreekbaar zakje doen. Biologische, losse thee is van veel betere kwaliteit dan de thee uit een zakje van de buurtsuper. In een theezakje van de buurtsuper zijn vaak kleurstoffen, smaakstoffen en suikers toegevoegd. Biologische, losse thee is puur en bevat de krachtige stoffen die je lichaam en geest nodig hebben. Wil je weten welke thee nog meer goed is voor lichaam en geest? Lees hier over 10 super gezonde theesoorten voor lichaam en geest.

Conclusie

Antioxidanten in groene thee beschermen tegen enge ziektes, zorgt voor een mooie huid en goed geheugen, vermindert stress en helpt bij afvallen.

Drink 4 à 5 koppen groene thee per dag voor het gewenste effect.

Kies voor biologische, losse thee. Deze is puur en bevat alle krachtige stoffen die je lichaam en geest nodig hebben.

Maak er een momentje van. Neem even een pauze van je werkzaamheden en geniet lekker van je kopje biologische, groene thee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kunnen we je helpen?