Duurzaam thee drinken

3 krachtige tips om duurzaam thee te drinken #zerowaste

Say ‘no’ to theezakjes;) papier, plastic, touwtje, je bent een prullenbak vol verder zodra je een kopje thee wilt drinken. Daarom hier 3 tips om over te gaan naar een duurzame manier van thee drinken.

Duurzaam thee drinken

Duurzame voornemens zijn steeds belangrijker in deze wereld. Het afval- en plastic probleem wordt steeds groter en daarom is het belangrijk om zo stapje bij beetje naar een meer ‘zero-waste’ -levenstijl te gaan.
Dus beginnen we met onze kopjes thee! Wist je dat er in de theezakjes van nu altijd plastic en kunststof is verwerkt. Je ziet het proef het niet maar als je een theezakje gebruikt, komen er onbedoeld hele kleine stukjes plastic binnen. Bij het drinken van biologische losse thee, gebruik je geen zakjes maar een thee-ei of filter. Als je klaar bent met de thee kan je deze bij het compost gooien of gewoon in de tuin.

Wist je dat de resten van groene thee een hele goede voeding is voor je planten? Als je toch liever een zakje gebruikt, gebruik dan de chloorvrije, biologisch afbreekbare zakjes van DLVRTEA. Als je meer wilt leren over ‘Zero Waste’ check dan het boek: ‘Het Zero Waste Project’ . In dit boek staan veel leuke tips & tricks over steeds duurzamer leven.

”Je ziet het proef het niet maar als je een theezakje gebruikt, komen er onbedoeld hele kleine stukjes plastic binnen.”

Thermosbeker dlvrtea
Thermosbeker DLVRTEA

Tips en inspiratie

Duurzaam leven of te wel ‘ Zero Waste’ gebeurt niet van de een op andere dag. Daarom hier wat tips om kleine stappen te zetten naar een iets duurzamer leven.

1. Verminder je wegwerpproducten

De helft van het afval en plastic probleem zit hem in wegwerpproducten.
Producten als kartonnen bekers, theezakjes, plastic roerstaafjes en plastic dekseltjes. Kies voor een herbruikbare thermosbeker, het liefst met een filter om de losse thee in te doen. Deze gebruik je keer op keer en je gezette thee blijft lekker warm. Ook kan je je eigen re-usable cup meenemen en deze blijven hervullen.

2. Gebruik losse thee in plaats van een thee- zakje.

Het gebruik van losse, biologische thee is gezonder en duurzamer!
Je gebruikt geen zakje, dit is beter is voor het milieu. Ook zijn er geen gekke kleurstoffen of aroma’s aan de thee toegevoegd. Biologische, losse thee bevat veel gezonde stoffen die goed zijn voor lichaam en geest.
Én je kan de losse thee meerdere keren gebruiken zonder de geur en smaak van de thee veel minder wordt. Super duurzaam!

3. Bestel je losse, biologische thee bij DLVRTEA.

Bij DLVRTEA proberen we zo min mogelijk verpakkingen te gebruiken. Dus geen gebruik van kunstof theezakjes.
Losse thee zetten met een thee-ei of thee-filter is duurzaam en milieuvriendelijk.
Lees hier hoe je op een duurzame manier thee kan zetten:

  • Thee zetten met een thee-ei is een duurzame manier van thee zetten. Je gebruikt geen papier of plastic.
  • Ook kan je het thee-ei met losse thee een aantal keer gebruiken om één kopje thee te zetten. De smaak en geur zal niet snel vervagen.
  • Bewaar je losse thee in een DLVRTEA theeblik. Zet je blik op een koele en donkere plek op het aanrecht. Zo blijf je thee het langst vers en goed houdbaar.
  • Wil je toch liever papieren filters. Gebruik dan onze chloorvrije, biologisch afbreekbare theefilters. Deze milieuvriendelijke filters kan je na gebruik bij het compost gooien.

Wat ook super duurzaam is, is om je eigen thee mee te nemen voor onderweg. In een leuke thermosbeker met uitneembaar filter kan je onderweg genieten van een heerlijke losse, biologische thee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kunnen we je helpen?