Chai Wallah

Geef je lichaam en geest een boost met chai! Hier 4 positieve effecten!

Wat is Chai?

Chai Thee een heerlijke, milde chai thee met specerijen melange uit India. Biologische kruidenmelange bestaand uit: gember, venkel, kaneel, anijszaad, koriander, zoethout. De thee is een combinatie van krachtige kruiden heeft een positief en opladend effect op lichaam en geest. Goed voor je spijsvertering, goed voor je luchtwegen,  reguleert de bloeddruk en werkt stress-verlagend.

Hoe proeft en ruikt deze thee?

Deze Chai is een zoete, pittige en krachtige kruidenthee.
De thee ruikt en proeft naar alle krachtige en warme specerijen die er in zitten.

”Chai is goed voor je spijsvertering, luchtwegen, reguleert de bloeddruk en werkt stress-verlagend ”

Waar komt de chai vandaan?

Chai is in veel talen eigenlijk het woord voor ‘thee’. Maar de Chai die wij kennen is een kruidenmix uit India. De Chai thee word veelal gebruikt in de Ayurveda, een geneeskunde uit India. Chai thee is 5000 jaar geleden ontstaan en nog steeds een populaire drank. De chai kruidenmelange van DLVRTEA komt uit het Himalaya gebergte.

Wat doet Chai voor lichaam en geest?


Deze thee is cafeïne en theïne-vrij en in deze thee er zitten natuurlijke kruiden in die je helpen opladen, dus een goede thee als opkikker voor je lichaam en geest. En zo heeft het drinken van deze thee nog meer super goede effecten voor je lichaam en geest:

  • Goed voor je spijsvertering
  • Goed voor je luchtwegen
  • Reguleert de bloeddruk
  • Werkt stress-verlagend.

Je kan Milde Chai Thee het beste drinken na de maaltijd. Deze milde Chai werkt goed voor je spijsvertering en geeft je lichaam en geest een boost. Voor het gewenste resultaat kan je het beste 2 à 3 koppen Chai per dag drinken. 

Chai Latte

In India & Nepal drinken ze Chai vaak met buffelmelk. Dit kan natuurlijk ook met koe-melk of plantaardige melk. Lekker met havermelk bijvoorbeeld! In India staan er op elke hoek van de straat chai-verkopers. Deze verkopers staan bekend als: ‘Chai Wallahs’.
Je kan ook heel makkelijk zelf een heerlijke Chai Latte maken:

  • Verwarm de melk in een pannetje op een laag vuur.
  • Doe de thee en chai kruiden in een theefilter.
  • Laat het filter ongeveer 5 minuten op een zacht vuur trekken in de melk.
  • Haal het filter uit het pannetje en giet de chai-latte in een glas.
  • Serveer de chai-latte met honing of rietsuiker.

Wat is een goede thee-spijs combinatie?

De heerlijke smaak van de milde Chai Thee is goed te combineren met pittig eten. Indiaas eten is er lekker maar ook bij andere pittige gerechten komt deze thee erg goed tot zijn recht. Ook een kruidige cake is heerlijk in combinatie met een pittige chai thee als dessert.

Heerlijk zo’n chai theetje na het eten! Of in de ochtend na je onbijtje! Stimuleert de spijsvertering en je krijgt er ook een boost van.
DLVRTEA verkoopt een heerlijke Chai | Milde Chai Thee maar we hebben ook een lekkere Hartverwarmend | Chai Thee voor als het bijvoorbeeld buiten lekker regent en je wilt opkrullen bij de haard met een boekje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kunnen we je helpen?